College bezoekt Huizer ondernemers

Huizer ondernemers

Corona heeft grote invloed op de economie. Zo ook op de Huizer ondernemers. Burgemeester Niek Meijer en wethouder Bert Rebel (o.a. Economie) leggen deze en volgende week hun oor te luister bij een aantal Huizer ondernemers. Zij doen dat met werkbezoeken aan ondernemers in de vijf winkelcentra in Huizen: Kostmand, Phohi, Holleblok, Hart van Huizen en Oostermeent. Vandaag was het Hart van Huizen aan de beurt.

Vershof Huizen

Bij de Vershof kregen burgemeester en wethouder uitleg van winkeliers Dennis Koelewijn (Keurslager), Kees Kromhout (kaas- en notenspecialist) en Jan Appelman (groentespecalist) over hoe zij omgaan met de coronacrisis. Met gepaste trots laten ze de getroffen maatregelen zien, zoals duidelijke routes door de Vershof, schermen om het winkelend publiek van elkaar te scheiden en hygiënevoorzieningen. Bij de ingang wordt men gevraagd een mondkapje te dragen. Weer buiten was er genoeg tijd om ook te praten over de wensen en uitdagingen van de winkeliers. Ze bereiden zich voor op een bijzondere decembermaand, die veel zorgvuldige planning en hulp van de gemeente zal vragen.

Huizer ondernemers

Insolar

Don Mouissie van Insolar heeft te maken met een compleet andere situatie. Zijn restaurant moest net als alle andere horeca sluiten. Gelukkig kan Insolar een deel opvangen door afhaalmaaltijden te verzorgen. Voor de ondernemer, die zich net als veel andere horeca-ondernemers aan alle coronavoorschriften hield, is de sluiting een flinke domper. Het voelt als een straf voor andermans gedrag. De burgemeester kon hem alvast een klein hart onder de riem steken: het college heeft besloten dat terrassen met heaters langer open kunnen blijven, wanneer de horeca weer open mag. Zo kan de horeca op de veiligste plek – buiten – meer mensen ontvangen.

Huizer ondernemers

Aandacht voor elkaar

Na de Vershof en Insolar nam voorzitter Anne Marie Hesta van de winkeliersvereniging de collegeleden verder mee naar de HEMA, Cosmo Hairstyling, de Hockeybrouwerij en Ekoplaza. De werkbezoeken van burgemeester Meijer en wethouder Rebel aan Huizer ondernemers vinden plaats vanuit de gedachte #aandachtvoorelkaar, een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te zien.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

I-TAXI

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter