De Sijsjesberg is weer open!

Sijsjesberg Huizen

Het is zover! Er kan weer gezwommen worden in ons openluchtzwembad De Sijsjesberg. Vanochtend om 6.45 uur ging het hek van het slot en werden de eerste gasten ontvangen in zwembad De Sijsjesberg. Om alles in goede banen te leiden is een kaartje bij de kassa kopen is er niet mogelijk. Vooraf een kaartje reserveren is noodzakelijk; dit kan via de website www.zwembadsijsjesberg.nl.

Sijsjesberg Huizen
Beheerder Eric Oldenzeel ontvangt samen met wethouder Roland Boom de eerste gasten.

Zwemmen per tijdslot

Het vooraf reserveren is één van de maatregelen die zijn getroffen door het zwembad m.b.t het coronavirus. Er zijn ook tijdsloten ingesteld waarop gereserveerd kan worden. Per tijdslot is maar één activiteit mogelijk, vrij zwemmen voor kinderen en jeugd tot en met 17 jaar, banenzwemmen of verenigingszwemmen. Per tijdslot en activiteit is een maximum aantal bezoekers toegestaan. Tussen de tijdsloten is steeds ruimte gepland, zodat de verschillende groepen elkaar niet hoeven te treffen en er extra schoongemaakt kan worden.

De mensen die het mogelijk hebben gemaakt dat het bad weer open kan.

Vrij zwemmen voor de jeugd

Zwemmen zonder 1,5 meter afstand is alleen toegestaan voor kinderen en jeugd tot en met 17 jaar. De 1,5 meter afstand is in een zwembad niet te handhaven, behalve bij banenzwemmen. Dit betekent dat vrij zwemmen voor volwassenen onder de huidige regels niet kan. De kleedkamers blijven ook afgesloten. Er wordt verzocht om al in badkleding te komen.

Sijsjesberg Huizen

Drie zwemsnelheden

Er zijn drie banen ingericht. De snelle baanzwemmers, gemiddeld en de rustige baanzwemmers. Eenmaal de overkant bereikt schuif je een baan op voor de terugtocht. Zo raakt niemand in elkaars vaarwater. Er mag ook niet worden ingehaald. Dit klinkt allemaal als een heleboel regels. Het is echter nodig, want anders is het niet mogelijk. Het was dan ook geen gemakkelijke klus om alles geregeld te krijgen, zowel op politiek vlak als in het zwembad zelf.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

help de Huizer botters

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter